Kompresör Nedir?
Atmosfer havasını tıpkı bir yay gibi sıkıştırarak basınçlı hava üreten makinelere “kompresör” adı verilir. Mekanik enerjiyi pnömatik enerjiye dönüştürür. Endüstriyel uygulamalarda kompresörler dönme hareketini bir elektrik motorundan alır. İş makineleri, motorlu araçlar, deniz araçları, seyyar sistemlerde ise benzinli ya da dizel motordan hareket alır.
Motordan alınan hareket kompresör içinde negatif basınç (vakum) oluşturur. Bir filtre üzerinden emilen hava kompresör içinde küçük bir hacme hapsedilir ve belirli oranlarda sıkıştırılır. Sıkıştırma oranına bağlı olarak basınç yükselir. Kompresörlerin verimli çalışabilmesi için emiş havasının temiz ve serin olmasına özen gösterilmelidir. Emiş havası yağmur ile temas etmemelidir. Emiş filtreleri sık sık temizlenmeli ve zamanında değiştirilmelidir.
Kompresör Çalışma Prensibi
Kompresörlerin çalışma prensibi çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Genel anlamda çalışma prensipleri olarak sıkıştırma prensibiyle çalışan kompresörler, havanın belirli oranlarda sıkıştırılmasını sağlar. Sıkıştırma oranına bağlı olarak havanın basınç değeri artar.
Endüstriyel sistemlerde basınçlı havanın elde edilmesi için sıkıştırma prensibine göre çalışan kompresörler yoğun olarak kullanılır. Küçük ya da büyük tüm işletmelerde en az bir adet bu prensiple çalışan kompresör bulunur.
Sıkıştırma prensibine göre çalışan kompresörler dört çeşide ayrılır.
- Pistonlu kompresörler
- Vidalı kompresörler
- Paletli kompresörler
- Rotorlu kompresör
Kartek Olarak;
2009 yılında ticari faaliyetine Havalı El Aletleri Teknik servisi olarak başlayan firmamız daha sonralarında tüm havalı el aletleri çeşitlerini bünyesinde bulundurarak teknik servisine satışta eklemiştir. Havalı perçin tabancası ithalatı da yapan firmamız müşteri memnuniyetini prensip edinerek, Dürüst ticaret anlayışıyla müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.
Tel: 02163944579
E-Posta: [email protected]
Detaylı İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız.